Μια νέα πλατφόρμα για την κυβερνοασφάλεια στις θαλάσσιες μεταφορές

Το Τεχνικό επιμελητήριο Ελλάδος, στην πρόσφατη ενημέρωση των μελών του, μέσω του Ενημερωτικού δελτίου που εξέδωσε για το μήνα Νοέμβριο 2019 (διαθέσιμο εδώ, σελ. 10), αναφέρεται και στο Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο (στο πλαίσιο του προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας Ορίζοντας -Horizon 2020), έργο Cyber-MAR.

Το Cyber-MAR αποτελεί μία προσπάθεια προώθησης της ασφάλειας της θαλάσσιας εφοδιαστικής αλυσίδας στον κυβερνοχώρο, μέσω της ανάπτυξης ενός καινοτόμου περιβάλλοντος προσομοίωσης κινδύνου, το οποίο θα λαμβάνει υπόψιν του τις ιδιαιτερότητες του ναυτιλιακού τομέα, αλλά ταυτόχρονα θα είναι εφαρμόσιμο και σε άλλους υποτομείς των συστημάτων μεταφορών.

Στην κοινοπραξία του Cyber-MAR από Ελληνικής πλευράς συμμετέχουν εκτός από τη SEAbility , το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) και οι εταιρείες ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Α.Ε. και PEARL Α.Ε.

Η SEAbility είναι επικεφαλής των ενεργειών διάχυσης και δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων του έργου, αλλά και του συνόλου των ενεργειών προώθησης της κοινοπραξίας, έχοντας ως στόχο τη μέγιστη δυνατή απήχηση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου από την χρήση των προτεινόμενων τεχνολογιών. Ταυτόχρονα, η εταιρεία υποστηρίζει δυναμικά τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του έργου Cyber-MAR και συμβάλει ενεργά στην πιλοτική εφαρμογή και προσομοίωση που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Πειραιά.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Website: http://cyber-mar.eu/

Twitter: @Cyber-MAR

LinkedIn: Cyber-MAR

YouTube: Cyber-MAR